Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La IP pel referèndum nacional rep el suport del Sinn Féin, l’NVA de Flandes i el Parti Québécois

La IP pel referèndum nacional sobre la independència continua sumant suports. Aquests dies els promotors de la IP, impulsada per Uriel Bertran i Alfons López Tena i que ja compta amb més de 7.000 catalans que hi donen suport, han rebut el suport internacional del Sinn Féin d’Irlanda, que en aquest moment és la primera força política d’Irlanda del Nord, de l’NVA de Flandes, que les enquestes situen com a guanyador de les properes eleccions a Flandes i del Parti Québécois, el partit amb més suport del Quebec actualment. Edgardo M. Vázquez-Rivera, assessor de la campanya de Barack Obama, també defensa el dret d’autodeterminació i dóna suport a la IP.

Redacció
Redacció 27/05/2010

A les mostres de suport internacional, que s’han entregat als membres de la mesa del Parlament aquest dijous, cal afegir-hi els més 500 integrants de la comissió promotora de la IP, així com els més de 7.000 simpatitzants que ja s’han mostrat disposats a recollir signatures si la mesa del Parlament admet a tràmit la IP.

Entre els partits catalans amb representació a la cambra només Esquerra s’ha mostrat a favor de la IP. En declaracions a directe!cat, fonts de l’entorn de Puigcercós asseguraven que els republicans veuen ‘amb simpatia’ la Iniciativa, i per tant li donaran suport als tràmits del Parlament.