Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La Institució de les Lletres Catalanes i el Gremi de Llibreters homenatgen Montserrat Abelló pels seus 90 anys

La Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de les Dones organitzen aquest divendres un homenatge a la poetessa, activista cultural i traductora, Montserrat Abelló (Tarragona, 1918), amb motiu del seu 90è aniversari. Els actes, constaran de tres taules rodones coordinades per M. Elena Carné, i una lectura poètica, preparada pel Comitè d’Escriptores del Pen Català. Les activitats s’iniciaran a dos quarts de cinc de la tarda, a la Residència d’Investigadors de Barcelona (Carrer Hospital, 64 de Barcelona). La celebració, també comptarà amb la participació del Gremi de Llibreters de Catalunya i consistirà en recordar la figura de l’autora en alguns dels aparadors de les llibreries catalanes.

Redacció 01/02/2008

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha proposat a les llibreries del territori català que aquest dia llueixin aparadors dedicats a l’autora. D-7 i els Quatre Gats de Sant Celoni, la Capona de Tarragona, el Racó del Llibre de Rubí, la Tralla de Vic, la Gralla de Granollers, Robafaves de Mataró i Catalònia, La Central, Laie i Documenta de Barcelona, entre d’altres, han confirmat que s’adhereixen a la iniciativa.

També Catalunya Ràdio recordarà aquests diferents actes a través de la seva programació del divendres 1 de febrer.

La revista digital Barcelona Review publica en els seu número de gener- febrer una entrevista amb l’autora i un número especial dedicat a Montserrat Abelló que apareixerà el mateix dia del seu aniversari.