Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La insignificança espanyola

Al directe!cat no acostumem a fer un seguiment dels progressos de la NASA, però tal com informa Javier Casado, fa uns dies que Mike Griffin, l’administrador de l’agència espacial nordamericana, […]

Redacció 08/02/2008

Al directe!cat no acostumem a fer un seguiment dels progressos de la NASA, però tal com informa Javier Casado, fa uns dies que Mike Griffin, l’administrador de l’agència espacial nordamericana, va fer un discurs del que no podem deixar de fer esment.

Advertint sobre els riscos que deixar d’invertir en la NASA pot tenir per a la supremacia aeroespacial nordamericana, Griffin va argumentar que si altres nacions acaben liderant la conquesta espacial llavors “Estats Units seran com Espanya o Holanda: grans el seu dia però sense importància actualment en els afers de la humanitat”.

Amb una frase Griffin retratava tot un país al que, per desgràcia, encara ens veiem ancorats. L’administrador de la NASA es referia a que si els Estats Units perden el tren, seran nacions emergents com la Xina o l’Índia les que dominaran la cursa espacial, però la seva argumentació retratava la trista realitat espanyola: l’Estat espanyol és, avui en dia, un dels països a la cua de la Unió Europea, i dels que creuen menys en la innovació i aporten menys al progrés de la humanitat.

Les paraules de Griffin són clares i certes, i els catalans faríem bé d’escoltar-les i separar-nos d’una vegada per totes d’aquest Estat paràsit, insignificant a nivell mundial, que es dedica a espoliar-nos i a saquejar-nos, mantenint-nos units al seu patètic destí.

El discurs de Mike Griffin acabava dient “No crec que vulguem convertir-nos en Espanya”. Des de Catalunya ens hi afegim: “No creiem que vulguem continuar formant part d’Espanya”.