Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La ingerència del cònsol espanyol a Perpinyà indigna el govern de la ciutat

El cònsol general d’Espanya a Perpinyà, Gaudencio Villas, creu que si la capital nord-catalana vol atreure més turisme espanyol hauria d'associar la seva marca turística a França i no pas a Catalunya. Així, segons informa l’ACN,  en el marc d'un debat celebrat ahir a Perpinyà, va proposar canviar la marca 'Perpinyà la catalana' per 'Perpignan la française' per incrementar el nombre de turistes espanyols a la ciutat, que actualment representen el 16% del total respecte el 25% de catalans. 

Redacció
Redacció 30/04/2015

Indignació per la “ingerència total” 

Sobre aquesta proposta, el tinent d'alcalde d'afers catalans a l'Ajuntament de Perpinyà, Brice Lafontaine, ha assegurat que no es plantegen canviar la marca de la ciutat i ha qualificat la proposta del diplomàtic espanyol d'”ingerència total”.
 
Els precedents: “Visc amb resignació i impotència que la meva filla hagi d'estudiar en català”

No és al primera vegada que el cònsol general d’Espanya a Perpinyà és motiu de polèmica, el passat mes d’octubre Gaudencio Villas, nascut a Barcelona i resident al País Valencia, en una entrevista al diari Levante considera la llengua catalana com una “cosa rara”, i és queixava que la seva filla hagi d’estudiar en català. “Visc amb resignació i impotència que la meva filla hagi d'estudiar en català” assegurava el cònsol, mostrant el menyspreu pel català i la diversitat cultural d’un cònsol de Perpinyà on malgrat no ser oficial es parla i s’ensenya en català.