Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La independència de Catalunya serà el tema de discussió d’un torneig de debats escolars als Estats Units

Redacció | Un total de 400 escoles i més de 1.500 estudiants han votat i escollit que el tema que es discutirà al gener en el torneig de debats escolars que organitza l'associació nord-americana National Speech and Debate sigui el cas català. De les diverses propostes donades per l'organització, la independència de Catalunya ha obtingut el suport de la majoria d'alumnes i serà la qüestió a debatre.

Redacció
Redacció 23/12/2017
L'associació nord-americana National Speech and Debate organitza debats en diverses escoles de secundària i instituts (High School) com a activitat extraescolar i també s'organitzen tornejos. Hi ha un tema per mes que és escollit per la pròpia comunitat educativa.
 
Així ho ha explicat Cristina Riera, catalana resident a Califòrnia, que forma part dels Consells d'activitats extraescolars, que fomenten el debat als centres escolars de secundària dels Estats Units, en una entrevista al programa Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio.
 
“Espanya hauria de reconèixer la independència de Catalunya?” és el punt de partida del debat. Segons explica Cristina, els alumnes hauran d'estudiar durant aquest mes sobre la qüestió catalana per poder donar arguments a favor i en contra.