Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La incorporació de Puigcorbé a ERC debilita més al PSC

Juanjo Puigcorbé taparà moltes boques que l’acusen de fitxatge estrella. L’actor s’implicarà a fons en la campanya d’Alfred Bosch, i en la tasca de regidor, posant tota la seva experiència en el món de la cultura al servei del projecte republicà. L’actor vol esdevenir també el pol d’atracció del maragallisme que ha quedat orfe a Barcelona, en un invent similar a Ciutadans pel Canvi, ara des de Catalunya Sí.

Redacció
Redacció 17/03/2015

L’anunci de l’adhesió de l’actor al projecte republicà és un torpede en la línia de flotació del PSC, que des de l’època Montilla ha decidit desentendre’s de l’herència del qui fou alcalde de Barcelona i president de la Generalitat, Pasqual Maragall. L'actor ha fet un recorregut similar al dels socialistes desencantats d'Avancem i MES, que han anat abandonant el PSC després del seu naufragi ideològic. Una situació, la de les escissions, que segons el mateix alcalde socialista de Granollers, Josep Mayoral, pronunciarà la davallada del partit en aquestes municipals. Tant Puigcorbé com Santi Vidal són dos exfedferalistes compromesos amb el projecte d'Alfred Bosch, i es per això que han decidit col·laborar-hi. “Estem en un moment decisiu i vull fer el pas”. deia l'actor.

Puigcorbé ha dit que vol donar protagonisme a la societat civil que, segons ell, és qui ha de liderar realment el país. “La gent ha de tenir la cultura al seu abast. Hem de potenciar-la des de les escoles i centres cívics”, ha declarat l'actor en una entrevista a 'Els Matins'. El nou número dos d’ERC vol fer de Barcelona una capital de la cultura, aportant la seva experiència en aquest camp, un fet que ha aplaudit el candidat republicà per Barcelona, Alfred Bosch. Bosch ha agraït a Juanjo Puigcorbé i a Santiago Vidal la seva participació a la llista d'Esquerra.