Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La II Diada per l’Autodeterminació portarà Èric Bertran, Martxelo Otamendi i els Obrint Pas a Blanes aquest dissabte

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), juntament amb el Col·lectiu 2014 i la Casa del Poble de Blanes celebren el pròxim 8 d’agost la II Diada per l’Autodeterminació dels Pobles. Amb aquesta segona trobada es pretén reclamar i exigir el dret a l’autodeterminació, així com obrir un debat al voltant d’aquest dret perquè diferents col·lectius exposin el seu punt de vista. Alguns dels convidats de renom d’enguany són el popular ‘Harry Potter català’, l’Èric Bertran; l’exdirector del diari Eguankaria, Martxelo Otamendi; i els ‘Obrint Pas’, que oferiran un concert per cloure la jornada. El portaveu de les JERC de Blanes, Marc Puig, destaca que després d’un primer any amb ‘molt d’èxit’ s’ha fet un pas endavant amb una programació molt més ‘completa’.

Redacció
Redacció 04/09/2007

La diada s’iniciarà a les deu del matí amb la fira d’entitats que ja es va fer l’any passat. Aquest dilluns l’organització té confirmades uns vuit participants, però s’espera arribar a la desena o la dotzena. També el matí del pròxim dissabte es farà un debat sobre l’autodeterminació en el qual hi participaran representants de les joventuts de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC. Tot i que també s’ha convidat a les Noves Generacions del PP, aquests darrers no han confirmat la seva assistència.

El migdia s’organitzarà un dinar, durant el transcurs del qual es lliurarà el premi Segador de l’Any. Està previst que el guardonat de l’any passat, Èric Bertran, sigui qui lliuri el premi d’enguany. Fins a aquell moment, l’organització no desvetllarà el nom del premiat. Seguidament, representants de partits nacionalistes com les mateixes JERC o ERC, però també del Bloc Nacionalista Gallec, Nafarroa Bai i l’Scotish National Party (SNP) escocès protagonitzaran l’acte polític central de la diada.

La tarda i el vespre estaran marcats per actes més lúdics, que clouran amb el concert dels ‘Obrint Pas’ i dels blanencs ‘Kontra Band’. Tot i això, també hi haurà lloc per a la reflexió. El portaveu del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, i l’exdirector del diari basc Egunkaria, Martxelo Otamendi, oferiran la conferència ‘La realitat dels Països Catalans i Euskal Herria’. ‘El Mirall Escocès’ serà el títol d’una altra conferència a càrrec del diputat escocès Kenneth Gibson i del politòleg Xavier Solano.