Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’anàlisi forense apunta que les víctimes de l’accident de Castelldefels serien tretze i no dotze

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha apuntat aquest dijous a última hora que les darreres anàlisis forenses assenyalen que les víctimes de l’accident ferroviari de Castelldefels podrien ser tretze i no dotze. ‘L’anàlisi acurat de tots els fragments ens porta a plantejar la hipòtesi que no estem davant de dotze víctimes mortals sinó tretze’, ha confirmat Tura, que ha assegurat que ja s’ha identificat la filiació de vuit cadàvers –1 dona i 7 homes- i encara falta per identificar uns altres cinc cossos -2 dones i 3 homes-. La consellera ha comentat que les víctimes són majoritàriament de l’Equador, Bolívia i Colòmbia, i ha recordat que es dirigien a una ‘festa llatina’ a Castelldefels.

Redacció
Redacció 25/06/2010

‘Per tant, és ben lògic que la majoria de víctimes siguin de nacionalitats iberoamericanes’, ha puntualitzat Tura, que ha reiterat que els forenses continuen treballant per acabar d’identificar la totalitat dels cadàvers en una tasca que ha definit com a ‘molt dificultosa’. ‘Igualment, s’ha parlat amb totes les famílies que al llarg d’aquesta jornada s’han dirigit a l’Institut de Medicina Legal i algunes d’elles tenen un vincle clar amb algunes de les víctimes ja identificades’, ha reconegut la consellera de Justícia, que ha especificat que les famílies han col·laborat amb tasques com l’obtenció de mostres d’ADN per corroborar el parentesc.

‘Això sí, d’altres famílies no podem respondre si tenen relació amb algunes de les víctimes perquè encara falten cinc cossos per identificar’, ha insistit Tura, que ha comentat que s’han presentat més famílies que víctimes mortals falten per identificar. ‘Són gent que creuen que alguns dels seus membres havien assistit a la festa llatina de Castelldefels i encara no saben res d’ells’, ha afegit la consellera de Justícia, que ha explicat que totes aquestes famílies ja es troben als seus domicilis, ‘i amb localització permanent’. ‘Hores d’ara, no tinc més dades i esperem concretar més coses aquest divendres’, ha finalitzat Tura.