Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

La Guardia Civil requisa a la JNC la pancarta ‘Catalonia is not Spain’

La Guàrdia Civil espanyola va requisar ahir al vespre una pancarta amb el lema Catalonia is not Spain a uns militants de la JNC que pretenien desplegar-la durant la final de la Copa del Rei d’Espanya que van disputar el Barça i el Madrid. Els agents, de fet, requisaven tot paquet de més de 20 centímetres a qualsevol afeccionat, per bé que la grada madridista sí que va poder desplegar una mega-pancarta de suport al seu equip, Vamos Real, hasta el final.

Redacció
Redacció 21/04/2011

Els militants de les joventuts de Convergència pretenien desplegar la pancarta des de la segona graderia a l’inici del partit, emulant l’acció que ja van culminar amb èxit a la final de Copa de fa dos anys, i que els va valdre una multa de 60.000 euros.

Però aquest cop, els guàrdies civils els ho van impedir. Tot amb tot, educadament, els agents van comunicar als joves nacionalistes que els retornarien la pancarta un cop s’acabés el matx.

El Catalonia is not Spain és la campanya més internacional de la JNC i ha estat present als principals esdeveniments esportius que s’han celebrat tant a Catalunya (Barça-Reial Madrid, eliminatòries de la Lliga de Campions, mundials de Natació, premis de motociclisme i de F-1, el Tour de France, els Mundials de Snowboard…) com a fora. També va ser present a la final de la Copa d’Europa de París de l’any 2006 i a la de Roma del 2009.

Àligues franquistes
Durant la celebració del triomf madridista, alguns afeccionats van poder onejar impunement banderes espanyoles preconstitucionals, amb l’àliga franquista, segons que es va veure a les retransmissions de TV3 i TVE.

Segons la llei contra el racisme i la violència a l’esport és punible ‘l’exhibició en els recintes esportius de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que, pel seu contingut o per les circumstàncies en què s’exhibeixin o s’utilitzin, incitin, fomentin o ajudin a la realització de comportaments violents’.

Relacionats