Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La Guàrdia Civil espanyola escorcolla les seus de GISA per adjudicació irregular d’obra pública

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquesta tarda la seu de GISA a Barcelona i a Girona per una investigació sobre presumptes adjudicacions irregulars d’obres públiques d’infraestructures. L’operació, encara oberta segons han explicat a l’ACN fonts properes al cas, està sota secret de sumari del Jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona i la Fiscalia de Delictes Econòmics. En l’operatiu es podrien haver efectuat detencions i imputacions. Segons altres fonts, la investigació se centraria en un dels càrrecs de l’empresa pública de la Generalitat que podria haver actuat d’amagat dels directius. Un dels detinguts en l’operació policial a la seu de GISA d’aquest dijous a la tarda és el gerent d’Obres de Carreteres d’aquesta empresa pública de la Generalitat, Jordi Vergé.

Redacció
Redacció 24/02/2011

La Guàrdia Civil i un fiscal de Delictes Econòmics han anat aquest migdia a la seu de GISA per demanar documentació sobre la tasca de l’empresa a la demarcació de Girona des del 2007 fins l’actualitat, segons ha confirmat el Departament d’Economia i Coneixement, de qui depèn GISA. La documentació s’ha lliurat i es complementarà en les pròximes hores. El Departament ha expressat la seva ‘completa disposició a col·laborar’ amb ‘celeritat i transparència’ amb l’administració de justícia.

Jordi Vergé Heredia feia 20 anys que treballava a GISA i adjudicava obres a Girona. Segons fonts consultades per l’ACN, és l’únic detingut vinculat directament a l’empresa pública, ja que els altres arrestats serien persones d’empreses vinculades a adjudicacions d’obres públiques a les comarques gironines.