Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Guàrdia Civil descobreix un zoològic irregular a Sant Bartomeu del Grau

La Guàrdia Civil espanyola ha descobert un zoològic irregular a Sant Bartomeu del Grau. Entre els animals protegits descoberts a les instal·lacions denunciades hi havia un cocodril (Alligator Mississippiensis). Alguns dels 150 animals que hi havia a les instal·lacions no tenien el corresponent certificat Cites necessari per a la seva tinença. A més a més, el zoològic no tenia les condicions higienicosanitàries adequades i els animals estaven mal alimentats. La col·lecció zoològica estava format per 150 animals exòtics. El propietari no tenia documentació d’alguns dels exemplars com el cocodril, els dos mussols nivals (Nyctea Scandiaca) i els dos linxs europeus (Lynx Lynx), un dels quals tenia un deficient estat de salut.

Redacció
Redacció 26/09/2007

El propietari no tenia la Llicència Municipal d’Activitats classificades com a Nucli Zoològic, tampoc disposava de registre d’altes i baixes dels animals, les instal·lacions tenien males condicions higiénico-sanitàries i els animals estaven mal alimentats.

Apart, el denunciat tampoc no tenia documentació per a la tinença dels animals. Els fets s’han posat en coneixement de l’alcalde de Sant Bertomeu del Grau, del Delegat Territorial de Medi Ambient i de l’Administrador Principal de la Duana de Barcelona.