Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Guardia Civil assenyala ara els bombers, estudiants i regidors en la causa de l’1-O

Redacció | La policia judicial de la Guardia Civil a Catalunya ha documentat, en l'informe del 15 de desembre remes al jutge del TS, Pablo Llarena, un annex sobre el centenar “d'accions de desafecció” contra el cos policial per part dels bombers de la Generalitat, estudiants, regidors de formacions polítiques com la CUP i altres grups de ciutadans descontents amb la seva actuació per evitar el referèndum de l'1-O.

Redacció
Redacció 23/12/2017
Segons informa Europa Press, La Guardia Civil ha comptabilitzat 117 accions de grups independentistes des del mes de setembre: 61 a Barcelona, 26 a Tarragona, 13 a Girona i 17 a Lleida. El cos policial les ha recollit en un informe que ha entregat al Tribunal Suprem.
 
El document menciona els episodis “intimidatoris” davant els hotels de Calella i d'altres localitats com Vic, Manresa, Igualada, Canovelles, Reus, Tortosa, Girona i Figueres.
 
En aquest sentit, assenyalen les concentracions de menors d'edats i grups d'estudiants davant les instal·lacions del cos policial per mostrar pancartes i proferir crits, fins i tot de nit “quan els agents descansaven”. El document relata que se senten consignes com “independència” i “fora les forces d'ocupació”.
 
Tanmateix, el document presentat identifica les matrícules de quatre cotxes de bombers de la Generalitat de Catalunya que el 3 d'octubre “fan sonar les sirenes de forma intimidatòria i desafiant cap als guàrdies civils i les seves famílies”.
 
L'Informe de la Guardia Civil recull també les “pressions” que van patir els “companys de la Policia Nacional”.