Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La Generalitat Valenciana vol tancar la Carrasqueta la setmana vinent

La Generalitat Valenciana vol tancar la Carrasqueta la setmana vinent, segons la notificació que ha rebut Acció Cultural del País Valencià. Aquest dimarts funcionaris de la Generalitat Valenciana han comunicat a ACPV que la Direcció General de Promoció Institucional insta a que sigui ACPV, en el termini de dos dies, qui determini el dia i l’hora concreta per consentir l’entrada a les instal·lacions entre el 26 i 28 de novembre. En cas contrari, serà la Generalitat la que fixarà el dia. ACPV ha instat a la mobilització ciutadana per impedir ‘aquest greu atac a la llibertat dels valencians i a la seva llengua’. ACPV ja ha dit que no autoritzarà voluntàriament l’entrada dels funcionaris.

Redacció
Redacció 20/11/2007

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre la setmana passada la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat Valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de ‘procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents’. L’autorització atorgava quinze dies a l’administració valenciana per a dur a terme el tancament forçós.

Aquest dimarts, funcionaris de la Generalitat Valenciana han comunicat a ACPV que la Direcció General de Promoció Institucional insta a que siga ACPV, en el termini de dos dies, qui determini el dia i l’hora concreta per consentir l’entrada a les instal•lacions entre el 26 i 28 de novembre. En cas contrari, serà la Generalitat la que fixi el dia.

ACPV no autoritzarà la Generalitat valenciana a entrar en els seus repetidors, ni tancarà les emissions voluntàriament, segons han explicat. Per això, insta els ciutadans i ciutadanes a ‘romandre alerta a les crides a la mobilització ciutadana que es puguin fer els propers dies, vista la nul·la voluntat de diàleg del Govern valencià i la seva insistència en tancar les emissions de TV3’, han dit.

En aquest sentit, ACPV ha fet també una crida al Govern de Catalunya perquè faci gestions per evitar el tancament de les emissions.