Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Generalitat Valenciana rebutja una mostra sobre la cultura dels Països Catalans

El Partit Popular valencià ho té molt clar. Qualsevol cosa que tingui relació amb Catalunya, el Català o els Països Catalans no és benvinguda a València. Així és i ho demostra l’executiu conservador: La consellera de Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Trini Miró, comunicarà al ministre de Cultura, César Antonio Molina, el ‘rebuig’ del seu govern pel fet que l’executiu central recolzi l’exposició ‘1907-2007, Un segle de cultura i ciència als Països Catalans’ amb l’argument que la mostra ‘és anticonstitucional i atempta contra els senyals d’identitat valencians’.

Redacció
Redacció 25/09/2007

Miró es reunirà aquest dimarts amb el ministre Molina i li farà arribar el rebuig del govern valencià al fet que Cultura patrocini una mostra que la consellera considera ‘contrària al nostre Estatut d’Autonomia’. La consellera ha fet saber que exigirà una ‘rectificació’, tota vegada que el ministeri ‘no pot recolzar una mostra que defensa i commemora els cent anys de cultura i ciència dels països catalans’. Miró veu com una ‘provocació’, el fet que la mostra es pugui veure ‘a la Comunitat Valenciana o a altres llocs d’Espanya i d’Europa’.

L’exposició ‘1907-2007, Un segle de cultura i ciència als Països Catalans’ està coproduïda per l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Estatal de Commemoracions Culturals i la Fundació Caixa Girona. És una mostra itinerant que, entre d’altres ciutats, farà una estada a València.