Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Generalitat valenciana comunica a l’ACPV que té 10 dies hàbils per cessar les emissions de TV3 de manera voluntària

La Generalitat valenciana ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià que té deu dies hàbils per cessar les emissions de TV3 de manera voluntària. L’ACPV ja ha anunciat que no tancarà voluntàriament els repetidors de TV3. Segons el comunicat oficial rebut per ACPV, de no fer-se efectiu el tancament voluntari en el termini marcat per la Generalitat valenciana ‘es procedirà a l’execució forçosa de la resolució’. Després que el passat 10 de setembre el govern valencià va notificar la desestimació del recurs de l’entitat contra la resolució del mateix govern valencià que sanciona ACPV a pagar 300.000 euros i insta al cessament de les emissions de TV3, ara la Generalitat Valenciana ha enviat un ultimàtum ‘i augmenta la seva pressió contra ACPV’, han explicat des de l’entitat.

Redacció
Redacció 26/09/2007

Segons ACPV la via que té ara la Generalitat per a ‘l’execució forçosa’ és tornar a demanar permís d’accés a les instal·lacions reemissores als jutjats del contenciós administratiu de València, Alacant i Castelló. ‘En aquest pols permanent de la Generalitat Valenciana contra ACPV, la nostra entitat no es troba sola’, han assegurat. ‘A les mocions a favor d’ACPV i TV3 aprovades per centenars d’ajuntaments de tot l’àmbit lingüístic s’han d’afegir les mostres de suport de desenes d’entitats, personalitats i ciutadans del nostre país rebudes en les darreres setmanes’, han afegit.

Segons ACPV ‘la resolució del govern autonòmic valencià significa una conculcació dels més elementals drets democràtics, un atac a llibertat d’expressió i a la pluralitat informativa sense precedents a l’Europa occidental, i una agressió a la llengua’.

ACPV ha anunciat que prendrà inciatives.