Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Generalitat rectifica i nomena un catalanista al capdavant de la delegació de Perpinyà

Finalment la Generalitat de Catalunya ha rectificat i no nomenarà l’opositora d’Alduy, Clotilde Ripoull, com a nova directora de la casa de Perpinyà, el càrrec equivalent al delegat del Govern a la zona. Després de les nombroses pressions i mostres de rebuig des d’esferes nordcatalanes, el Govern d’Artur Mas ha decidit que el director de la casa de la Generalitat sigui Joan Gauby, un antic militant catalanista del Roselló vinculat a les escoles de La Bressola. D’aquesta manera, s’espera suavitzar la situació de tensió creada en transcendir que seria Ripoull l’encarregada dels contactes entre la Generalitat i el Govern nordcatalà.

Redacció
Redacció 31/01/2011

Tal com informa el digital La Clau, el Govern d’Artur Mas ha rectificat i la responsabilitat de dirigir la Casa de la Generalitat de Perpinyà, les oficines del Govern a la Catalunya Nord, recaurà en Joan Gauby, antic assegurador de Fontromeu, actualment pensionista segons el digital nordcatalà.

Joan Gauby presidiria actualment l’associació Fem Feina, actualment sense funcionar i desconeguda al món nord-català, i desenvolupa el paper de vicepresident de les escoles catalanes la Bressola. Gauby haurà d’afrontar el repte que suposa l’Espai Català Transfronterer.

Cal recordar que Clotilde Ripoull ha exercit durant anys d’opositora de l’exbatlle de Perpinyà i actual president de la Comunitat d’aglomeració de Perpinyà-Mediterrània, Jean-Paul Alduy, i CDC l’hauria contemplada com a candidata després que aquesta s’afiliés ara fa uns mesos al partit d’Artur Mas tot i que no parla el català.