Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La Generalitat proposa als joves aturats que reprenguin els estudis mentre cobren el subsidi

El secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí, ha proposat que els joves aturats puguin continuar rebent la prestació econòmica, encara que aquesta ja hagi finalitzat, en cas que reprenguin els estudis. Es tracta d’una mesura per fomentar la formació entre els joves en moments de crisi. Per això, Eugeni Villalbí ha reclamat al govern espanyol que apliqui mesures com aquestes, ja que la joventut és un dels col·lectius més vulnerables davant l’actual situació econòmica. En aquest sentit, el secretari de Joventut ha trobat a faltar accions concretes per ajudar els joves davant la recessió econòmica.

Redacció
Redacció 03/03/2009

Amb aquesta proposta, Villalbí vol potenciar que els joves es reenganxin als cicles formatius o als estudis universitaris que havien abandonat per posar-se a treballar. Per tot plegat, ha alertat que la formació i la preparació serà clau per tornar a entrar al mercat laboral un cop acabi aquesta situació actual de crisi.

Tot i això avisa que la finalització dels subsidis d’atur s’acabarà produint, però que els crèdits seguiran sense concedir-se i les hipoteques encara s’hauran de pagar.

En aquest sentit, ha criticat el govern espanyol per no aplicar mesures per ajudar els joves en moments de crisi. En aquests sentit, ha demanat a l’Estat no reconegui que la joventut és, juntament amb la immigració, el col·lectiu més afectat per la crisi.