Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Generalitat prepararà propostes per a la presidència espanyola de la UE

|

- Publicitat -

El Govern també impulsarà totes les accions vinculades amb la presidència espanyola que tinguin lloc a Catalunya durant els sis primers mesos de 2010 i col·laborarà en l’organització de les cimeres i de les reunions que se celebrin en territori català en aquest període. El grup de treball estarà format per representants de tots els departaments del Govern i el presidirà la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón.

El grup de treball també té per objectiu aprofitar sinèrgies coincidint amb la rellevància que assumirà la capital catalana els propers mesos amb l’entrada en funcionament de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània, que s’ubicarà al Palau de Pedralbes de Barcelona, després que el juliol de 2008, els estats membres de la Unió Europea van donar el tret de sortida a la Unió per la Mediterrània.

Publicitat

Precisament, durant el semestre de presidència espanyola, el Govern espanyol organitzarà una cimera de la Unió per la Mediterrània i n’assumirà la copresidència per part de la UE. En aquest marc, el grup de treball també participarà en l’intercanvi d’informació i la coordinació de la participació en els projectes prioritaris de la Unió per la Mediterrània que s’impulsaran des de la presidència espanyola i durant el període del trio de presidències Espanya-Bèlgica-Hongria.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut