Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La Generalitat prepararà propostes per a la presidència espanyola de la UE

La Generalitat ha aprovat crear un grup de treball per preparar i coordinar la seva contribució al programa de la presidència d’Espanya al Consell de la Unió Europea, que s’assumirà durant el primer semestre de 2010. El grup treballarà en l’elaboració d’un document que recollirà totes les propostes del Govern en relació a la presidència espanyola, i que es lliurarà al Govern d’Espanya en el decurs d’aquest any. La creació d’aquest grup fa palès l’interès del Govern a participar en l’elaboració del programa i en la identificació de les prioritats de la presidència espanyola, ateses les competències que l’Estatut d’Autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya en relació a la Unió Europea (UE). El Govern de l’Estat assumirà la presidència de torn del Consell el dia 1 de gener de 2010, en un moment capital per a la UE que coincidirà amb l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa i amb la nova composició del Parlament Europeu i de la Comissió Europea.

Redacció
Redacció 18/03/2009

El Govern també impulsarà totes les accions vinculades amb la presidència espanyola que tinguin lloc a Catalunya durant els sis primers mesos de 2010 i col·laborarà en l’organització de les cimeres i de les reunions que se celebrin en territori català en aquest període. El grup de treball estarà format per representants de tots els departaments del Govern i el presidirà la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón.

El grup de treball també té per objectiu aprofitar sinèrgies coincidint amb la rellevància que assumirà la capital catalana els propers mesos amb l’entrada en funcionament de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània, que s’ubicarà al Palau de Pedralbes de Barcelona, després que el juliol de 2008, els estats membres de la Unió Europea van donar el tret de sortida a la Unió per la Mediterrània.

Precisament, durant el semestre de presidència espanyola, el Govern espanyol organitzarà una cimera de la Unió per la Mediterrània i n’assumirà la copresidència per part de la UE. En aquest marc, el grup de treball també participarà en l’intercanvi d’informació i la coordinació de la participació en els projectes prioritaris de la Unió per la Mediterrània que s’impulsaran des de la presidència espanyola i durant el període del trio de presidències Espanya-Bèlgica-Hongria.