Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Generalitat pagarà subscripcions de tres mesos a premsa i revistes per fomentar la lectura

Per tal de continuar la tasca d’impuls de les lletres catalanes iniciada a Frankfurt, el Departament de Cultura prepara un Pla de Foment de la lectura pel període 2008-2010 amb propostes interessants. La més sonada d’elles seran les subscripcions trimestrals a diaris o revistes que el Govern pagarà als catalans majors de 18 anys que ho desitgin. A Catalunya un 42,5% de la població es declara “no lector”, i Tresserras considera la xifra “‘inacceptable”. Aquestes subscripcions de premsa, que costaran 8 milions d’euros, s’emmirallen a l’exitós pla de foment de la lectura britànic de l’any 2000, que va augmentar el percentatge de lectors habituals en un 5%.

Redacció
Redacció 17/10/2007

El Govern català encara ha de concretar quan podran començar a atorgar-se aquestes subscripcions, i també ha de concretar quina mena de tracte farà amb els rotatius.

El Pla de Foment de la Lectura 2008-2010 vol fomentar la lectura entre la població catalana amb tots els formats, més enllà dels llibres, d’aquí aquestes subscripcions de premsa escrita. Per Tresserras, la lectura té unes “virtuts específiques” insubstituïbles.

La iniciativa lectora catalana està basada al pla ‘Building a literate nation’, que va augmentar les xifres de lectors habituals al Regne Unit durant l’any 2000, quan passaren del 87% al 92%.

El Pla de lectura també vol incrementar la lectura en llengua catalana: només un 20,1% dels lectors de Catalunya llegeixen en la nostra llengua, i això va provocar que, el 2006, cap dels 25 títols més llegits fos en català.