Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

La Generalitat obrirà delegacions arreu del món

|

- Publicitat -

La Generalitat tornarà a tenir delegacions arreu del món, i a partir del setembre s’obriran les més pròximes, a Europa, segons ha informat TV3. El govern català vol obrir 6 delegacions aquesta legislatura, amb la intenció d’obrir-ne en el futur als Estats Units, a la Xina i a l’Amèrica Llatina.

Publicitat

La decisió l’anunciarà aquesta tarda Josep-Lluís Carod-Rovira, l’encarregat de les relacions exteriors del Govern. El nou Estatut preveu que es puguin obrir oficines, però volen presentar-les com a “delegacions”. Es diguin com es diguin, la seva funció serà promocionar culturalment i ecònomicament Catalunya.

Pel que fa a les delegacions, la Maison de la Catalogne de París serà la base d’una de les delegacions. Hi haurà la de Brussel·les, que s’ocuparà de les relacions amb la Unió Europa, i també se n’obrirà una a Berlín, amb la intenció de projectar el país cap a l’Europa de l’Est.

En una segona fase, se situarien delegacions a Amèrica, a Buenos Aires i Mèxic, i una altra a Nova York per ocupar-se de les relacions amb l’ONU. L’última que hi ha prevista durant aquesta legislatura seria al continent asiàtic, a la capital xinesa, Pequín.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió