Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Generalitat obrirà delegació oficial a la Xina abans del final de la legislatura

El Govern té la intenció d’obrir una delegació de l’executiu a la Xina abans que s’acabi aquest mandat, segons ha explicat aquest dijous el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, en el marc de la inauguració de la delegació catalana al Regne Unit. En aquest sentit, Carod ha recordat que després de la recent obertura de l’oficina a Berlín, el Govern ja té previst posar en marxa noves delegacions a París i Nova York, abans de finalitzar l’any. A més, de cara a l’any vinent té previst obrir-ne a Mèxic i Buenos Aires. La delegació de Londres unificarà dependències ja existents amb un delegat al capdavant, Xavier Solano, i actuarà en funció de les competències que l’Estatut atorga al Govern.

Redacció
Redacció 15/05/2008

Al mateix temps, la delegació vol esdevenir un observatori permanent de la realitat britànica en relació als interessos econòmics, culturals i polítics de Catalunya de manera que unificant personal i equipaments es pugui treure la màxima rendibilitat del que és ‘una presència que considerem important al Regne Unit’, ha dit Carod.

En aquest sentit, el vicepresident ha volgut recordar que Catalunya ja té signats diferents acords de col·laboració amb Irlanda, Escòcia, Islàndia i d’altres països escandinaus, i que la delegació servirà per coordinar-ho tot plegat.