Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La Generalitat no ha rebut cap comunicat oficial de la suspensió de les adopcions al Congo

La Generalitat encara no ha rebut cap comunicat oficial sobre la suspensió de les adopcions al Congo i no pot determinar si la decisió afectarà les sis famílies catalanes que tenen processos d’adopció oberts en aquest país africà des de fa més d’un any. El govern congolès ha fet aquest anunci després de l’escàndol provocat pel presumpte intent de segrest de 103 menors procedents del Txad per part d’una ONG francesa. Fonts del Departament d’Acció Social i Ciutadania han comunicat que ja s’han posat en contacte amb els pares adoptants, que estan nerviosos per la notícia.

Redacció 05/11/2007

Les adopcions al Congo per part de famílies catalanes podrien tornar a complicar-se després de la crisi de fa dos estius, quan 19 famílies van topar amb dificultats burocràtiques i defectes de forma en el procés d’adopció de menors congolesos, per l’anunci de la suspensió de les adopcions internacionals en aquest país.

Sis famílies encara estan en tràmit, però la Generalitat es mostra prudent perquè encara no hi ha cap comunicat oficial sobre la decisió, ni per part del Congo ni del Ministeri d’Exteriors, i no se sap si el govern congolès l’ha pres de forma absoluta o respectarà els processos d’adopció que ja estan iniciats, que en el cas de Catalunya està tramitant l’Institut Català de l’Acollida i l’Adopció (ICAA), dependent d’Acció Social.

Aquestes sis famílies es troben en diferents punts del procés judicial per adoptar els nens i una d’elles encara està pendent de l’assignació d’un infant per les complicacions de fa dos estius relacionades amb l’Entitat Col·laboradora d’Adopcions Internacionals al Congo, que va quedar suspesa i denunciada per la Generalitat.