Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

La Generalitat multa Telefónica i France Telecom per ‘publicitat enganyosa’ i ‘clàusules abusives’

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha imposat una multa de 55.000 euros a Telefónica i una altra de 35.500 euros a France Telecom per vulnerar els drets dels consumidors, segons ha informat en un comunicat el Departament d’Empresa i Ocupació. Pel que fa a Telefónica, s’han imposat dues sancions diferents. La primera, de 30.000 euros, per ‘publicitat enganyosa’ arran d’uns anuncis que apareixien a la seva pàgina web sobre el servei d’ADSL 24h més trucades. La segona, que suma 25.000 euros, s’ha imposat per incloure ‘clàusules abusives’ per als consumidors en els contractes, com ara la vinculació del contracte a la voluntat de l’empresari o la renúncia al fur del consumidor.

Redacció
Redacció 24/04/2011

En el cas de France Telecom, les sancions ascendeixen a un total de tres. La primera d’elles, de 8.000 euros, s’ha imposat per ‘publicitat enganyosa’. En aquest cas, es tracta de publicitat difosa per la televisió dels següents serveis d’Orange: Internet ADSL + trucades a telèfon fix, Internet + trucades i televisió i trucades a mòbils. El missatge principal que s’anuncia no correspon amb el preu real a pagar i la lletra petita que surt en moviment a la part inferior de la pantalla estableix quanties a sumar al preu publicitat (que no és el total). Tampoc informa de determinades permanències ni de limitacions per a navegar, ni tampoc dels preus per a trucades només a mòbils Orange o dels preus ofertats de trucades limitades a una durada, horaris determinats o destinacions concretes.

La segona sanció, que té un valor de 20.000 euros, s’ha imposat per incloure en els contractes ‘clàusules abusives’, com per exemple limitacions de drets en el moment de reclamar, reserves a favor de l’empresari en la interpretació del contracte, obstacles, així com dificultats desproporcionades per donar-se de baixa del servei, interrompre’l o suspendre’l. Finalment, la tercera multa, de 7.500 euros, ha estat per ‘l’incompliment de les condicions de qualitat en la prestació dels serveis’. Així, Orange no tramitava les baixes dels consumidors que les havien sol·licitat, no prestava els serveis que havia donat d’alta i oferia d’altres de forma deficient.

Ambdós expedients sancionadors inclouen denúncies de consumidors. De fet, el sector de la telefonia és un dels sectors que concentra més reclamacions i denúncies.

Relacionats