Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La Generalitat facilitarà que els consorcis de TDT puguin oferir serveis interactius

Activa Multimèdia, una societat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) desenvoluparà un canal ‘tipus’ de televisió interactiu que fusionarà ‘el teletext i les pàgines web’ per encàrrec de la Generalitat. El Govern està disposat a oferir aquesta plantilla de programari de continguts per TDT a aquells consorcis de televisió locals públics que tot i haver sol·licitat disposar d’un canal de televisió no l’acabaran desenvolupant.

El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha admès aquest dimarts que per les informacions que arriben a la secretaria molts d’aquests projectes de canals de televisió pública estan congelats per dificultats de finançament.

Redacció
Redacció 29/10/2008

Mundó assegura que té certa lògica amb l’actual ‘context econòmic’ i les dificultats financeres que pateixen els ajuntaments molts ens locals optin per no destinar grans recursos a una cadena de televisió perquè desenvolupar un mitjà d’aquest tipus és ‘car’. A més Mundó assegura que els ajuntaments també valoren el fet que l’actual oferta de televisions locals privades que hi ha en determinades comarques permet donar ‘una informació àmplia i plural’ sense que el desenvolupament del canal públic sigui una prioritat.

L’encàrrec que s’ha fet a Activa Multimèdia es desenvolupar un canal de dades per TDT que Mundó defineix de manera planera com un ‘hibrid entre un teletext i una pàgina web’. En aquest canal de dades s’hi oferiria tot tipus d’informació o serveis relacionats amb les competències municipals com poden ser l’agenda cultural o de serveis d’aquests municipis. Segons ha explicat Mundó, el canal tipus es començarà a desenvolupar durant el 2009 i un cop acabat s’oferirà als titulars d’aquests canals públics locals.

En el global de Catalunya hi ha adjudicats un total de 33 canals de TDT locals de titularitat pública. La majoria d’aquests estan sol·licitats per consorcis. Tot i que cada conjunt de municipis decidirà lliurament, Mundó aventura que és ‘poc probable’ que dels 33 canals només 12 arribin a emetre senyal d’imatge i so.