Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Generalitat facilitarà que els consorcis de TDT puguin oferir serveis interactius

|

- Publicitat -

Mundó assegura que té certa lògica amb l’actual ‘context econòmic’ i les dificultats financeres que pateixen els ajuntaments molts ens locals optin per no destinar grans recursos a una cadena de televisió perquè desenvolupar un mitjà d’aquest tipus és ‘car’. A més Mundó assegura que els ajuntaments també valoren el fet que l’actual oferta de televisions locals privades que hi ha en determinades comarques permet donar ‘una informació àmplia i plural’ sense que el desenvolupament del canal públic sigui una prioritat.

L’encàrrec que s’ha fet a Activa Multimèdia es desenvolupar un canal de dades per TDT que Mundó defineix de manera planera com un ‘hibrid entre un teletext i una pàgina web’. En aquest canal de dades s’hi oferiria tot tipus d’informació o serveis relacionats amb les competències municipals com poden ser l’agenda cultural o de serveis d’aquests municipis. Segons ha explicat Mundó, el canal tipus es començarà a desenvolupar durant el 2009 i un cop acabat s’oferirà als titulars d’aquests canals públics locals.

Publicitat

En el global de Catalunya hi ha adjudicats un total de 33 canals de TDT locals de titularitat pública. La majoria d’aquests estan sol·licitats per consorcis. Tot i que cada conjunt de municipis decidirà lliurament, Mundó aventura que és ‘poc probable’ que dels 33 canals només 12 arribin a emetre senyal d’imatge i so.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut