Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Generalitat estudia mantenir les restriccions d’aigua

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimecres que el Govern estudia modificar el decret de sequera perquè és ‘obvi que té poc sentit’ aixecar determinades restriccions en el consum d’aigua en aquests moments, ja que en el cas que no plogués en tres setmanes, s’haurien de tornar a aplicar. Montilla ha dit que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ho està estudiant i que el Govern prendrà una decisió definitiva al respecte en la reunió prevista per dimarts de la setmana que ve. Preguntat per si això vol dir que el Govern aixecarà o no les restriccions, Montilla ha afirmat que l’Executiu ‘aplicarà el sentit comú’.

Redacció
Redacció 14/05/2008

Montilla també ha volgut remarcar que la decisió la prendrà el Govern de la Generalitat que és qui té la competència en la matèria. L’anunci del president de la Generalitat ha coincidit amb les declaracions que ha fet l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ordenant que els vaixells que porten aigua potable cap a Barcelona com a mesura d’urgència per la sequera deixin d’omplir-se amb aigua dels pous del Camp de Tarragona si aquesta aigua ha d’acabar servint per omplir les piscines de Barcelona.

Aquest dimarts el Govern ha anunciat precisament la decisió de retirar, a partir de divendres, 17 de maig, la fase d’excepcionalitat 2 del decret de Sequera per passar a la fase d’excepcionalitat 1, gràcies a l’augment que les darreres pluges han aportat als embassaments de les conques internes catalanes, i especialment al sistema Ter-Llobregat. Una modificació però que implica també la retirada de les mesures restrictives imposades pel Govern com regar jardins o omplir piscines, a les quals fa referència l’alcalde de Tarragona.

Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat estudia modificar el decret per evitar que es produeixi la situació d’aixecar ara unes restriccions que es podrien tornar a aplicar en poques setmanes. Així doncs, si finalment el Govern decideix dimarts modificar el decret de Sequera aquestes restriccions es mantindrien vigents al conjunt de l’àrea metropolitana encara que s’hagi passat a una situació d’Excepcionalitat 1.