Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La Generalitat estudia denunciar l’entitat que gestionava les adopcions al Congo

La Generalitat està estudiant la possibilitat de portar als tribunals l’entitat que gestionava les adopcions catalanes al Congo, l’Associació d’adopció d’infants al Congo (Adic), que va quedar inhabilitar de les seves funcions per les irregularitats detectades en els processos d’adopció de dinou famílies fa un any i mig. Així ho ha anunciat la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en la inauguració d’unes jornades sobre participació i usos del temps. Des d’aleshores, sis famílies catalanes esperen un infant, però els seus processos podrien quedar suspesos per l’anunci del govern congolès de suspensió de totes les adopcions internacionals.

Redacció 08/11/2007

La Conselleria està investigant l’activitat d’Adic, una entitat de Sabadell, que feia de mediadora com a Entitat col·laboradora d’adopcions internacionals en les adopcions de famílies catalanes al Congo. Fins ara, no havia interposat cap denúncia perquè no afectés els processos que encara estan pendents.

Segons fonts del Departament, encara no hi ha cap comunicat oficial sobre l’anunci de suspensió de les adopcions internacionals per part del Congo i la Generalitat desconeix si la decisió afectarà els expedients oberts, que estan en diferents punts del procés judicial per resoldre les adopcions.

Les recents acusacions per tràfic il·legal de menors per part d’una ONG francesa, Arca de Zoé, ha portat el govern del Congo ha suspendre les adopcions internacionals per precaució. Això podria afectar la situació de les famílies catalanes, que fa més de dos anys que van iniciar els tràmits.

Fonts de la conselleria han informat que l’ambaixador espanyol a la República del Congo està pendent d’una reunió amb el ministeri competent de les adopcions en aquell país per esclarir si la cessió de les adopcions afecta els processos catalans. Tanmateix, afirmen que estan en contacte permanent amb les famílies afectades.