Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La Generalitat enllesteix l’Agència de la Seguretat Social de Catalunya

L’Agència Catalana de Protecció Social, el que seria la Seguretat Social Catalana, és un dels majors reptes que està ocupant en aquests moments la vicepresidència del govern català encapçalada per Oriol Junqueras. El govern català treballa amb la voluntat d’enllestir aquestes estructures bàsiques en el termini de 16 mesos.

 

Redacció
Redacció 26/03/2016

El departament de la vicepresidència que encapçala Oriol Junqueras està desenvolupant ja l’Agència Catalana de Protecció Social, el que serà la Seguretat Social Catalana, un pilar bàsic del nou Estat català i pel que caldrà abocar-hi molts recursos. Segons informava avui El País, el nou ens s’encarregarà de gestionar 169 prestacions econòmiques amb un pressupost total anual d’aproximadament 32.466 milions.

La Generalitat segueix treballant de manera discreta en el desenvolupament de les estructures d’Estat bàsiques per al naixement d’un nou Estat solvent al marge d’Espanya, que segueix encallada en el debat del nou govern. Segons els càlculs de Consell Assessor per a la Transició Nacional, aquesta nova eina es podrà fer càrrec de les pensions, i requerirà aproximadament d’uns 3.400 treballadors.