Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La Generalitat de Catalunya unificarà tots els seus webs i correus electrònics al domini gencat.cat

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts unificar tots els 71.500 comptes de correu de la seva administració sota el domini gencat.cat i regular diversos aspectes relacionats amb el seu web oficial, per tal d’acabar de consolidar de manera definitiva la implantació del domini .cat. Aquest és el web d’una administració pública més consultat a l’estat espanyol. Està previst que a finals del 2008 arribi als 8 milions de visites.

Redacció 21/11/2007

L’executiu ha aprovat regular les pautes d’accessibilitat que han de complir els portals i les pàgines web de la Generalitat per tal de consolidar la presència e la Generalitat a Internet i a d’altres suports electrònics a través del domini ‘gencat.cat’. Entre altres mesures, s’ha decidit adaptar les adreces del correu corporatiu de la Generalitat a l’arrel ‘gencat.cat’, que serà la d’us general i únic. Ara encara s’utilitza l’antiga denominació ‘gencat.net’. A més, els portals i pàgines web de la Generalitat hauran d’incorporar el logotip que enllaça amb la pàgina principal de gencat.

La responsable de regular l’ús dels dominis i els correus electrònics de l’organització de la Generalitat és la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència, mentre que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació serà el responsable d’aportar el suport tècnic necessari per tal que la substitució del .net al .cat tingui el menor impacte possible.

El web oficial de la Generalitat va ser un dels primers dominis .cat que es van posar en línia al febrer de l’any 2006. És el sisè web més visitat de Catalunya, segons els resultats de l’enquesta a usuaris d’Internet realitzada per l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC). També és el sisè web català més visitat, el primer d’una administració pública de l’estat i preveu arribar als 8 milions de visites a finals del 2008.

El portal també ha estat finalista dels premis portals governamentals European eGovernment Awards 2007 en la categoria de transparència y participació del govern electrònic. També va tenir una menció especial en la categoria de webs d’administració públiques dels premis internacionals Stockolm Callenge i va rebre el guardó Computer World a l’Impacte Ciutadà de Catalunya, que reconeix les entitats que més aposten pel benestar dels ciutadans.