Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Generalitat de Catalunya critica el “dèficit d’informació” del Ministeri de Foment, Renfe i Adif davant els problemes de Rodalies

El nou Estatut preveu que la Generalitat de Catalunya tingui competències sobre les infraestructures ferroviàries així com ports i aeroports. Però sembla ser que aquests traspassos seran tan caòtics com ho son els viatges que ofereix Renfe. El Conseller d’Interior, Joan Saura, va criticar el “dèficit d’informació” i la falta de “transparència informativa” del Ministeri de Foment, la companyia Renfe i l’empresa Adif davant els problemes reiterats de la xarxa ferroviària de rodalies que pateix Catalunya.

Redacció
Redacció 13/08/2007

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació i president de la Generalitat en funcions, Joan Saura, va criticar el “dèficit d’informació” i la falta de “transparència informativa” del Ministeri de Foment, la companyia Renfe i l’empresa Adif davant els problemes reiterats de la xarxa ferroviària de rodalies que pateix Catalunya, tant a àmbit general com cap als ciutadans afectats. Sobre les paraules de la ministra Magdalena Álvarez en afirmar que no hi ha cap problema a l’aeroport del Prat, Saura ha respost que la construcció de la nova terminal evidencia que hi ha un “dèficit d’infraestructures”.

En roda de premsa, el president d’Adif, Antonio González Marín, va tornar a demanar “una miqueta de paciència” als catalans, com dimarts ja va fer la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i va considerar que les avaries del passat dimecres rauen “potser en l’atzar” perquè els sistemes de protecció de llamps “no han fallat”.

González Marín va destacar que la companyia està realitzant un “esforç ímprobe, que no es nota”, per millorar la xarxa ferroviària a Catalunya, però ha advertit que les obres de l’AVE estan provocant gran part de les incidències perquè “s’estan portant a terme amb el pitjor dels dissenys” en confluir en una estació de la qual parteixen i arriben mil trens diaris.