Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Generalitat creu que el Catalunya-EUA s’ha de jugar “amb o sense autorització” de la federació espanyola

La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha apostat aquest dijous perquè el partit entre Catalunya i EUA, previst pel 14 d’octubre, es jugui ‘amb o sense autorització’ de la Federació Espanyola de Futbol. Pruna ha recordat que les federacions catalanes tenen ‘personalitat jurídica pròpia’ i, tot i que creu que seria ‘millor’ que hi hagués autorització per part de l’espanyola, ha recomanat que el partit es jugui igualment. ‘Millor si tenen l’autorització, però, sinó, s’ha de jugar sempre’. Així de contundent s’ha mostrat Anna Pruna aquest dijous, en una entrevista a RAC1. La secretària general de l’Esport creu que l’oposició a que es jugui aquest partit ‘no té un fonament sòlid’ des del punt de vista esportiu. ‘Només falta que ens ho creiem’, ha dit, tot afegint que celebrar el partit seria ‘un acte de sobirania’.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Pruna ha recordat que les federacions esportives catalanes tenen ‘personalitat jurídica pròpia’ i ‘competències independents’ i, per això, ha recomanat que es pugui jugar el partit ‘amb o sense autorització’. A més, ha pronosticat que, en cas que el partit es jugui sense autorització, ‘segur que no serà un partit de costellada’.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat aquest dijous, en roda de premsa, el portaveu parlamentari d’ERC. Joan Ridao. El dirigent republicà ha apostat per ‘prendre la iniciativa’, ‘plantar cara’ i que el partit es jugui. ‘I si algú vol o ho pot impedir, que ho faci’. Ridao ha remarcat que la federació catalana de futbol ‘no és la sucursal de l’espanyola’ i ‘no pot estar a expenses d’una decisió arbitrària, política, de caire espanyolista’.

Segons la UFEC, només Exteriors pot prohibir-lo

Per la seva banda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) recorda que cal atenir-se a la legislació, que atorga plena independència a les federacions esportives catalanes per organitzar els actes que els convinguin. De fet els estatuts de la RFEF només obliguen a les federacions integrades a informar dels actes que realitzin. Per la UFEC només pot prohibir el partit el Ministeri d’Afers Exteriors, que pot vetar-lo atenent a raons polítiques, que actualment no existeixen.