Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Generalitat crea la Taula de l’Aigua després de derogar el Decret de sequera

El Govern ha creat, aquest dimarts, la Taula de l’Aigua i ha dissolt la Taula Nacional de Sequera, constituïda a l’abril de 2008, després de la recuperació dels nivells d’aigua dels embassaments i la derogació del Decret de sequera. La Taula de l’Aigua, que es constituirà en un termini de dos mesos, es reunirà per validar i aplicar les propostes i conclusions que s’extreguin dels Debats de l’Aigua, una vegada hagin finalitzat a la primavera del 2010. Aquest organisme estarà presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge i integrat pels representants dels grups parlamentaris, de l’Administració de la Generalitat, i dels agents socials, acadèmics i ambientals.

Redacció
Redacció 25/02/2009

Segons el mateix Govern, la Taula de l’Aigua es podrà convocar en circumstàncies d’interès públic o social que ho justifiquin.

Amb la seva constitució, el Govern ha dissolt la Taula Nacional de la Sequera. Un dels propòsits acordats a la darrera reunió d’aquest organisme, celebrada el passat dia 3 de setembre de 2008, va ser dur a terme els Debats de l’Aigua. Aquests debats, que van començar l’1 de desembre de 2008, tenen per objectiu analitzar i formular propostes sobre la gestió del cicle de l’aigua, d’acord amb els principis de la Directiva marc de l’aigua i seguint un procés participatiu.