Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La Generalitat continua investigant l’origen del foc que va causar l’apagada de Barcelona

La Generalitat continua investigant l’origen del foc que va causar l’apagada de Barcelona, segons es desprèn de l’informe que ha fet públic aquest dijous. El Departament d’Economia i Finances ha assegurat que a finals de mes tancarà l’expedient informatiu sobre l’apagada de Barcelona. Els expedients informatius oberts a Endesa i REE tenen per objectiu determinar les circumstàncies que han originat els talls de subministrament elèctric, verificar l’actuació de les empreses elèctriques i concloure amb propostes i mesures d’actuació per tal d’evitar que els fets no es repeteixin en el futur. Si en aquestes verificacions es comprovés que hi ha incompliments de la reglamentació elèctrica vigent, s’obririen els expedients sancionadors corresponents.

Redacció
Redacció 14/09/2007

Els expedients informatius es van iniciar el mateix 23 de juliol, dia de l’apagada, i s’ha sol·licitat la informació necessària tant a les empreses propietàries de les instal·lacions implicades com a d’altres organismes. L’orientació de l’expedient té com a finalitat aclarir la caiguda del cable de 110 kV de la línia Collblanc-Can Jardí 4 sobre l’embarrat de 220 kV de la subestació Collblanc. En relació a aquest fet s’ha rebut l’informe preliminar del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions (LGAI) sobre l’anàlisi del cable de 110 kV caigut sobre l’embarrat de la subestació de Collblanc, i se n’estan analitzant les conclusions.

Respecte a les incidències en els cables de 220 kV entre Collblanc i Badalona i les subestacions intermèdies d’Urgell i Maragall i el funcionament de les proteccions dels mateixos, s’estan analitzant els estudis sobre les sobretensions sofertes pels cables de 220 kV durant la incidència.

Quant a l’incendi a la subestació Maragall, s’estan verificant diversos informes pericials, presentats per les parts, per delimitar la Zona 0 de l’incendi i se segueixen els treballs conjunts amb el cos de Bombers de Barcelona per aclarir l’origen i l’abast del foc.