Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Generalitat celebra per primera vegada la Diada Nacional de Catalunya a París

La Generalitat celebrarà per primera vegada a París la Diada Nacional de Catalunya amb una recepció a l’Oficina de la Generalitat–Maison de la Catalogne. La recepció institucional que oferirà el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, el proper divendres, 7 de setembre, vol donar un nou impuls a les relacions exteriors de Catalunya, i servirà també per presentar a al societat civil francesa la nova directora de l’Oficina de la Generalitat a París, Elisabet Dalmau, que representarà la Generalitat davant França i, molt especialment, davant organismes internacionals amb seu a París com la Unesco.

Redacció
Redacció 04/09/2007

La recepció institucional de la Diada Nacional a París comptarà també amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i la secretària d’Afers Exteriors, Roser Clavell. Hi assistiran representants de les institucions franceses i membres del cos diplomàtic acreditat a París, així com membres de la societat civil parisenca i de la comunitat catalana resident a París. Durant la celebració, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Miquel Pueyo, pronunciarà la conferència “La política lingüística en tant que política social. El rol de les llengües dins una societat oberta”.

L’acte també servirà per presentar a la societat civil francesa la nova directora de l’Oficina de la Generalitat a París -la Maison de la Catalogne-, Elisabet Dalmau. El nomenament de la nova directora vol reforçar la coordinació de l’acció exterior de Catalunya a França i redistribuir les funcions de l’Oficina de la Generalitat. Una de les funcions principals de l’Oficina serà la representació institucional de la Generalitat amb les autoritats franceses i els organismes institucionals amb seu a París, especialment amb la Unesco. D’aquesta manera, la nova oficina refermarà els lligams establerts tradicionalment entre el Govern català i França.

De fet la de París serà una de les set oficines a l’estranger de la Generalitat, destinades a promocionar culturalment i ecònomicament Catalunya. A més de la de París, durant aquesta legislatura se n’obriran sis més: Berlín, Brussel·les, Buenos Aires, Mèxic, Nova York i Pequín.

La nova directora de la Maison de la Catalogne, Elisabet Dalmau, va néixer a Barcelona el 1979 i fins ara ha treballat a les àrees d’Àsia i Mediterrània a la Secretaria d’Afers Exteriors del Govern català. Anteriorment havia coordinat diferents projectes relacionats amb el Procés de Barcelona a l’Institut Europeu de la Mediterrània.