Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La Generalitat assumeix la custòdia del nadó de Sant Feliu de Guíxols mentre s’investiga si hi va haver maltractament

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat ha assumit la custòdia del nadó de dos mesos de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) hospitalitzat el passat 27 de maig amb un fèmur trencat per un presumpte cas de maltractaments, segons ha informat un portaveu de la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania.

Redacció 20/06/2007

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols, encarregat del cas, ha decidit en un primer moment no retirar la custòdia als pares perquè el primer informe de l’Hospital de Palamós i el de la treballadora social no parlava de maltractaments i, en aquell moment, no hi havia prou proves per prendre aquesta decisió, segons han explicat fonts judicials. Recordem que en aquest segon cas de maltractaments infantils en uns mesos, el protocol acabat d’estrenar va fallar, fet que va dur al Síndic de Greuges de Catalunya a reunir les parts implicades per analitzar la situació.

Tot i això, per supervisar el benestar del menor i comprovar si estava ben atès, la jutgessa ha establert que la DGAIA fes un seguiment domiciliari del petit després de ser donat d’alta i tornar a casa amb els seus pares, i per aquesta raó durant les última setmanes ha rebut la visita de tutors de la Generalitat dues vegades per setmana.

Tot apunta que els últims informes de la DGAIA han fet variar l’opinió de la jutgessa, qui, a finals de la setmana passada, va decidir retirar la custòdia als pares, i per aquesta raó el nadó va ingressar divendres en un centre d’acollida de la Generalitat.

Els acusats del cas Alba neguen els maltractaments

Per altra banda, la mare de l’Alba, Ana María C.F, i el company sentimental, Francisco Javier P.E, han comparegut al jutjat de primera instància i instrucció número sis de Cerdanyola del Vallès. En la compareixença davant de la jutgessa, se’ls ha llegit la interlocutòria de processament i la parella, acusada d’intent d’homicidi i maltractaments habituals a la filla d’ella, l’Alba, han reiterat la seva innocència. El 4 de març del 2006, la nena de Montcada i Reixat va ingressar a l’hospital amb signes de violència. El judici està a l’espera de senyalar-se un cop es resolgui el recurs presentat i les parts han de presentar els seus escrits de qualificacions.