Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La Generalitat aprova la construcció de 12.700 habitatges nous a Alcarràs, un municipi de 5.000 habitants

La Comissió d’Urbanisme, que s’ha celebrat aquest dijous a Lleida, ha aprovat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Alcarràs (Segrià) que preveu construir 12.700 habitatges nous repartits en 10 zones residencials. Alcarràs, un municipi de cinc mil habitants, tenia fins ara una ordenació basada en unes normes subsidiàries que preveien una zona urbana de 150 hectàrees de les quals 60 eren horts fora de servei. Des de l’any 2001 s’ha estat revisant i configurant aquest Pla d’Ordenació que finalment s’ha aprovat per unanimitat per tots els membres de l’ajuntament i posteriorment per la Comissió d’Urbanisme.

Redacció
Redacció 02/12/2007

Dins el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM, no confondre amb el Partit Obrer d’Unificació Marxista), també es preveu un important creixement pel que fa a la zona industrial i d’activitats econòmiques, que contempla la construcció de 5 polígons industrials distribuïts en 45 hectàrees. Dels 12.700 habitatges s’haurà de destinar un 30% a habitatges de protecció oficial i no un 20% com proposaven des de l’Ajuntament.

En aquests línia també s’ha aprovat un creixement a la Floresta (Garrigues), un municipi de 150 habitants. En aquest cas es preveu la construcció de 47 habitatges nous.

La Comissió ha aprovat també l’expropiació dels 149.000 metres quadrats de propietat privada que quedaven destinats a la construcció del centre penitenciari de ‘Els Plans’ de Tàrrega (Urgell).

Pel que fa al projecte de construcció d’un complex esportiu juntament amb habitatges a Torreserona (Segrià), la Comissió ha fet una aprovació definitiva de les normes, és a dir, s’ha aprovat el projecte modificat que s’ha presentat i està pendent que s’aprovi al Ple Municipal. Aquest pla contempla la construcció de 698 habitatges, dels quals uns 175 seran de protecció oficial. El sòl destinat al complex esportiu és de 115.000 metres quadrats. Una de les condicions d’aquesta aprovació ha estat que s’ha de desenvolupar abans el sòl destinat a usos esportius que el destinat a la construcció d’habitatges.

Finalment, entre d’altres punts, s’ha aprovat també la instal·lació de 25 plantes solars fotovoltaiques a diferents punts del territori com a Organyà (Alt Urgell), Arbeca (Garrigues), Puiggròs (Garriges) o Bellvís (Pla d’Urgell), entre d’altres.