Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Generalitat aportarà 2,8 milions d’euros per a millorar els accessos als petits nuclis d’Aran

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el Síndic d’Aran, Francès Boya, han signat aquesta tarda a Vielha un conveni de col·laboració en el qual el govern es compromet a realitzar una inversió de 2,8 milions d’euros en els pròxims 4 anys per a millorar els accessos als petits nuclis, quantitat que serà arrodonida pel Conselh fins als 4 milions d’euros. Així mateix, també s’ha procedit a la signatura d’un altre conveni a l’àmbit del transport públic intern d’Aran, segons el qual la Generalitat triplicarà la dotació econòmica en aquesta area amb l’objectiu de adequar el servei a les necessitats actuals del territori, passant de 50.000 a 180.000 euros anuals.

Redacció
Redacció 15/05/2008

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha visitat aquesta tarda la Val d’Aran per a procedir a la signatura de dos convenis de col•laboració amb el Conselh Generau amb l’objectiu de millorar la mobilitat al territori aranès. Concretament, el primer dels dos convenis signats està emmarcat en la millora dels accessos als petits nuclis de la Val, amb una aportació de 2,8 milions d’euros, que es traspassaran escalonadament durant els pròxims 4 anys. Aquesta quantitat serà arrodonida fins als 4 milions amb altra aportació que realitzarà el propi Conselh Generau de 1,2 milions d’euros més. Fins ara la quantitat que Aran rebia per a aquest menester era de 250.000 euros, el que suposa un augment de mig milió d’euros anuals.

D’altra banda, el segon conveni signat aquesta tarda fa referència al servei de transport públic intern de la Val d’Aran, segons el qual la dotació econòmica anual que rebrà el Conselh para la seva gestió passarà de 50.000 a 180.000 euros. Aquest increment, segons el síndic Francès Boya, permetrà ser més ambiciosos en la planificació i l’oferta dels serveis, con l’arribada del cotxe de línea als nuclis petits o la millora del servei nocturn.

Finalment, el conseller Nadal s’ha compromès públicament a petició del Síndic a vetllar pels interessos aranesos davant el ministeri de foment en el disseny del nou traçat de la N230 des de la boca nord del túnel de Vielha fins a la frontera francesa. Ambdós dirigents han coincidit que la protecció del patrimoni natural ha de ser la prioritat d’aquest ambiciós projecte, del que ja s’haurien iniciat els estudis d’impacte ambiental preliminars.