Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

La Generalitat anuncia al Govern espanyol que enguany no farà les proves de la Lomce

ACN Barcelona .- Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat, traslladarà al seu homòleg estatal, Íñigo Méndez de Vigo, que la Generalitat no farà les proves de la Lomce de tercer i sisè de primària i quart d’ESO, i que enlloc d’això, farà les que marca la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Ho farà aquest dijous, en el marc de la reunió que ambdós mantindran a Madrid, a la seu del Ministeri, a partir de dos quarts de tres de la tarda. Ruiz també li traslladarà que els currículums que s’aplicaran a Catalunya seran els competencials, és a dir, els dissenyats per la Generalitat, i no els que ha determinat el Ministeri.

Redacció
Redacció 14/04/2016

A banda, la consellera d’Ensenyament també expressarà a Méndez de Vigo el desacord del Govern de la Generalitat amb la decisió del Ministeri d’autoritzar l’escolarització en castellà de 39 alumnes a Catalunya. En aquest sentit, fonts del Departament han assenyalat que el govern estatal encara no ha confirmat si ha descomptat o no els 6.000 euros per alumne que s’atorguen a les famílies per fer front a les despeses d’aquesta escolarització.
 
Pel que fa a les proves que preveu la LEC i les que preveu la Lomce, la diferència més destacada és que mentre en la prova de quart d’ESO dissenyada per la norma catalana el resultat no consta en l’expedient acadèmic i no determina l’obtenció del graduat o el pas a Batxillerat i FP, en el cas de les de la Lomce a partir del curs 2017-2018 sí que condicionarà tant l’obtenció del títol com el pas als estudis superiors.