Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Generalitat aconsegueix que els Mossos tinguin accés a la informació estatal i europea

 La reunió de la Junta de Seguretat ha començat poc abans de les 5 de la tarda d'aquest dilluns al Palau de la Generalitat, vuit anys després de l'última. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha arribat a la seu del Govern acompanyat del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, amb uns minuts de retard respecte l'horari previst, i a l'entrada principal els esperava el conseller d'Interior, Jordi Jané. Han pujat cap a la Galeria Gòtica, on han estat rebuts pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que els ha saludat i s'han dirigit al saló on es fa la reunió amb la resta de càrrecs dels dos governs i cossos policials per tal d'avançar en la integració dels Mossos en els òrgans de coordinació.

Redacció
Redacció 10/07/2017
Una reivindicació que arriba tard
 
Encara que sembli mentida, els Mossos no tenien accés a la informació estatal i europea dels altres cossos de seguretat. La Generalitat i el Govern han pactat aquest dilluns que els Mossos d'Esquadra puguin tenir accés a la informació policial i també als fòrums estatals policials de la lluita contra l'amenaça gihadista, entre d'altres.
 
S'acaba un greuge comparatiu
 
Aquest guany permetrà dues coses: per una banda, que la policia catalana podrà integrar-se al Centre d'intel·ligència contra el gihadisme i crim organitzat (Citco) i a les taules de coordinació i avaluació de l'amenaça gihadista i, per l'altra, es conformarà una comissió mixta per estudiar l'habilitació dels Mossos al sistema Siena d'Europol d'intercanvis d'informació policial europea.