Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La Fundació Síndrome de Down aplega músics, actors i ballarins en un acte solidari al Liceu

El Gran Teatre del Liceu acollirà aquest dilluns al vespre un acte solidari organitzat per la Fundació Catalana Síndrome de Down, en el qual s’ha aplegat músics, ballarins i actors, amb l’objectiu de recaptar fons destinats a la recerca. El ballarí Ángel Corella, el Tricicle o la música de Paloma Berganza, entre d’altres, formen part del programa d’aquest espectacle, que porta per títol ‘Somnis solidaris al Liceu’. Les entrades tenen un cost d’entre 10 i 60 euros i encara es poden aconseguir. Els organitzadors esperen omplir ‘gairebé’ el Liceu.

Redacció
Redacció 24/09/2007

La directora de comunicació de la Fundació Catalana Síndrome de Down, Maite Castellet, ha explicat que l’objectiu de és ‘sensibilitzar la població del nostre entorn en el nostre projecte’ i ha avançat que els beneficis que es treguin de la venda de les entrades aniran destinats a la recerca. La Fundació es dedica tant a les persones amb Síndrome de Down.

Castellet ha explicat que en els inicis de la Fundació es va treballar per ‘millorar la qualitat de vida’ dels afectats per Síndrome de Down, fet que s’ha ‘aconseguir’. Ara, el ‘gran repte’ passa per com han d’afrontar la tercera edat, ja que les persones afectades han augmentat la seva esperança de vida, que ara està uns 20 anys per sota de la resta de la població. ‘En aquests moments, la qualitat de vida en la tercera edat no està del tot assegurada’, ha remarcat, i per això es vol fer recerca en aquest camp.

La Fundació ha organitzat aquest gran acte coincidint amb el vintè aniversari del Centre Mèdic Down, impulsat per la mateixa Fundació.

‘Somnis Solidaris al Liceu’ compta amb la participació dels ballarins Ángel Corella, Carmen Corella i Herman Cornejo, la companyia El Tricicle, la música de Lluís Claret i Violoncel·listes de Barcelona, Anna Mora, Daniel Claret i Paloma Berganza, i la presentació d’Antoni Bassas i Tortell Poltrona. L’organització també ha anunciat una ‘gran sorpresa’, sobre la qual no n’ha volgut donar detalls.