Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La Fundació Princesa de Girona “compra” el nom d’una càtedra a la UDG

Girona (ACN).- El Consell de Govern de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat batejar la càtedra de Joves Emprenedors amb el nom de Princesa de Girona. La càtedra va crear-se el 2009 gràcies a l'aportació econòmica que llavors feia Bancaja. L'entitat però ha deixat de finançar-la i la universitat ha tancat un conveni amb la Fundació Princesa de Girona que, a partir d'ara, serà qui aportarà els diners per seguir fent estudis i investigacions entorn a l'emprenedoria juvenil. La decisió s'ha aprovat amb el vot contrari dels estudiants. La CUP i el SEPC havien criticat la decisió perquè consideren que és enfortir la relació amb la fundació, amb qui la UdG ja col·labora per organitzar un torneig de robòtica.

Redacció
Redacció 26/03/2015

La Fundació borbònica compra voluntats a la Universitat de Girona

La Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona estrenyen vincles. Les dues institucions signaran properament un conveni de col·laboració a través del qual la fundació passarà a ser patrona d'aquesta càtedra. La fundació aportarà recursos per finançar estudis, investigacions o publicacions entorn a l'emprenedoria juvenil i, per contra, la càtedra rep el nom de Princesa de Girona.

Els estudiants hi voten en contra

Aquesta decisió s'ha aprovat per àmplia majoria però ha rebut el vot en contra dels estudiants. La decisió s'havia d'aprovar en el passat consell de govern, que es va suspendre per una vaga universitària. Llavors, la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van criticar aquesta mesura perquè consideraven que suposava estrènyer lligams amb la monarquia espanyola.