Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La Fundació Josep Maria Isanta continuarà la tasca de la Plataforma per la Convivència de Berga

La Plataforma per la Convivència de Berga ha decidit transformar-se en una fundació que durà el nom de Josep Maria Isanta, el jove que va ser assassinat durant la festa de la Patum de l’any 2005. Els pares del jove seran els presidents honorífics d’aquesta fundació, que es planteja treballar per afavorir la convivència a Berga i per donar continuïtat a les activitats que s’han organitzat des que es va constituir la Plataforma. Fins ara, aquest col·lectiu ha treballat en la recaptació de fons i de suport als damnificats per l’anomenat ‘cas Isanta’. Segons el portaveu de la Plataforma, Josep Sensada, s’ha decidit continuar la tasca de la Plataforma amb una altra fórmula perquè es considera que encara hi ha feina a fer per promoure la convivència entre la ciutadania.

Redacció 21/01/2008

La fundació Josep Maria Isanta està previst que es pugui constituir en un termini d’entre tres i sis mesos. Els fons recaptats fins ara que no s’han gastat per fer front a les activitats i les despeses judicials dels damnificats es traspassaran a la nova fundació.

Segons ha explicat Sensada, la Plataforma ha considerat ‘que cal mantenir la guàrdia’ davant de noves situacions que poden afectar ‘àmbits d’interrelació’. Alhora, ha afegit, es vol donar continuïtat a les activitats que s’han organitzat fins ara que poden afavorir aquesta convivència.