Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La Fundació Francisco Franco demana caritat

La Fundació Francisco Franco, que rebia generoses subvencions des de l’any 2000, atorgades des del Govern de José Maria Aznar, ha iniciat una campanya on demana als simpatitzants de la […]

Redacció 24/10/2007

La Fundació Francisco Franco, que rebia generoses subvencions des de l’any 2000, atorgades des del Govern de José Maria Aznar, ha iniciat una campanya on demana als simpatitzants de la causa que facin donacions per tal de poder mantenir les seves activitats.

Activitats com actes apologètics cada 20 de novembre o ofrenes florals a les tombes de José Antonio o el mateix Franco, per exemple. Ja als estatuts de la Fundació s’especifica que les seves finalitats són difondre el coneixement del dictador ‘en les seves dimensions humana, política i militar’ i els ‘èxits del seu règim polític’. L’entitat, que també té com a objectiu explicar la ‘legalitat i legitimitat de l’Alzamiento Nacional’, plora ara per la tallada de les subvencions, que l’any 2002 encara rebia 44.000 euros.

Sembla que cinc anys després que se’ls tallés l’aixeta, ja no tenen calers per comprar flors i banderes preconstitucionals, i en un article esperpèntic criden a la col·laboració econòmica per tal de continuar fent la seva feina:

Tenemos serias dificultades económicas para continuar realizando nuestras tareas, que no son otras que dejar testimonio cierto de un tiempo de la historia de ESPAÑA que es, y no tenemos nada que ocultar, el tiempo de Francisco Franco […] Hoy apelamos a nuestros conciudadanos, a los que no les atribuimos otra condición que la de españoles, para que nos ayuden a continuar en nuestras tareas y que sepan que no lo hacen a acción partidista alguna, que no ha sido nunca objetivo de la Fundación, sino como servicio a la historia de ESPAÑA”

Des del directe!cat esperem que pocs esbojarrats tinguin l’estòmac per ajudar a aquesta xacra i la Fundació plegui veles ben aviat, i esdevingui una anomalia del passat. O és que algú s’imagina que a Alemanya pogués existir una Fundació Adolf Hitler?