Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La frase clau que revela com la policia espanyola no va passar informació als Mossos

Molt greu la informació que s'ha acabat sabent gràcies a l'atac de gelosia dels cossos policials espanyols davant l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Tal com ahir us explicàvem, en un comunicat, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) carregaven contra els Mossos i la Generalitat i denunciaven haver-se sentit exclosos del procés d'investigació posterior als atemptats a Catalunya.

Redacció
Redacció 23/08/2017
En aquest comunicat, tant l'AUGC com SUP deixaven caure una frase que no han arribat a calibrar la gravetat del que ofereix entreveure: els cossos policials espanyols tenien unes informacions que mai van passar als Mossos d'Esquadra. Concretament diuen: “el desconeixement per part de les autoritats catalanes del fet que l'Imam de Ripoll fos deixeble d'un dels principals detinguts a l'operació de la Policía Nacional contra el terrorisme jihadista 'Chacal I' l'any 2007”.
 
D'aquesta manera, s'estaria evidenciant per part d'aquests sindicats policials que hi ha informacions que la policia espanyola tenia i que no ha compartit amb la catalana. De fet, l'Imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, que va morir a la casa d'Alcanar quan es van produir les detonacions accidentals quan preparaven explosius, seria el responsable d'haver adoctrinat i radicalitzat els joves de la ciutat dels Pirineus i, a més, algunes fonts asseguren que hauria viatjat al centre d'Europa per a preparar-se.
 
Ara, els Mossos reclamen amb urgència que el Gobierno faci les accions oportunes per a poder entrar a la Interpol. Com us explicàvem ahir, la portaveu Soraya Sáenz de Santamaria ja va donar excuses per a dilatar-ne l'entrada.