Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La fragància del PSC: tapar la “pudor” d’una legislatura “nefasta”

Qualsevol frivolitat és bona a l’hora d’intentar captar el vot, i és per això que al PSC s’han inventat una nova fragància, el perfum del PSC. Aquesta bestiesa, que segons Manuela de Madre plasma olfactivament  “els valors dels socialistes catalans” ja ha estat criticada per la resta de partits. Per Duran i Lleida ‘Catalunya no necessita una nova fragància’, sinó ‘ser respectada’ i que ‘Rodalies funcionin’, i Sirera ha anat més enllà, i acusa el PSC d’utilitzar una ‘fragància’ per ‘tapar’ la ‘pudor’ que fa el ‘nefast’ balanç de legislatura. Una fragància que desperta diversitat d’opinions.

Redacció 15/01/2008

Olor de PSC

I és que el PSC ha presentat aquest dilluns la fragància del partit en una bosseta aromàtica. La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha titllat la iniciativa de ximpleria ‘simpàtica, trencadora’, que podrà ‘plasmar els valors col·lectius dels socialistes catalans’. ‘Uns valors’, explica el PSC en una nota, ‘en els quals el futur passa per un treball eficaç, fet des del cor amb esforç i passió, amb un objectiu de justídicla social, igualtat, progrés i benestar col·lectiu’.

La fragància del PSC està inspirada en els valors dels socialistes catalans: ‘confiança, igualtat, progrés i eficàcia’. Aquesta està composada per te blanc, bergamota, artemisa, alfàbrega, marialluïsa, pebre blanc, berbena, romaní, rosa damascena, palissandre, pal sant, ylang ylang, nou moscada, abelmosco, sàndal, pàtxuli i gerani olorós. ‘L’aroma de la bergamota de Calàbria es combina a la perfecció amb les notes aromàtiques i especiades (…) Tot plegat, genera un sotabosc d’efluvis mediterranis’. ‘Si fos el president del Parlament posaria aquestes bossetes pels passadissos de la cambra catalana’, ha explicat De Madre.

La parlamentaria del PSC Rocío Martínez ha explicat que el PSC ha fet 4.000 exemplars i enviaran una capseta a cada grup del Parlament, així com el PSOE a la seu de Ferraz. La capseta costarà 1 euro i es podrà adquirir a la seu, les agrupacions i els mítings de la formació política.

“Catalunya no necessita una nova fragància”

Per la seva banda, el candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dilluns que ‘Catalunya no necessita una nova fragància’, sinó ‘ser respectada’ i que ‘Rodalies funcionin’. D’aquesta manera, Duran ha desqualificat la iniciativa del PSC de presentar una fragància basada en els valors del seu partit. Per Duran, ‘Catalunya necessita que el tren arribi a l’hora, no la fragància mentre esperen el tren que no arriba’.

Pudor de PSC

El president del Partit Popular de Catalunya, Daniel Sirera, ha acusat aquest dilluns el PSC d’ocupar-se més de saber quina ‘olor’ fa el PSC que dedicar-se a fer una bona gestió de les infraestructures. Pel president del PP català, la ‘fragància’ que el PSC pensa utilitzar com suport electoral durant els actes electorals de les eleccions generals del 9-M està destinada a ‘tapar’ la ‘pudor’ que fa el balanç de legislatura d’aquests últims quatre anys, que Sirera ha qualificat de ‘nefast’. Daniel Sirera, que ha president la Permanent del PPC, ha comunicat que el pròxim dimecres, els comitès provincials de les quatre demarcacions territorials de Catalunya proposaran al Comitè Electoral Nacional, el candidat número u per cada una de les llistes electorals.

Daniel Sirera ha explicat que durant la reunió de la Permanent d’aquest dilluns, els dirigents del Partit Popular de Catalunya han decidit comunicar als quatres comitès electorals provincials de Catalunya l’inici del procés d’elecció del candidat que haurà d’encapçalar la llista electoral que s’ha de presentar per la convocatòria d’eleccions generals de l’estat el pròxim 9 de març.

Sirera ha explicat que aquesta decisió ja estava prevista des de fa mesos, quan es va decidir que el PP no anunciaria les llistes electorals fins que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero no fes la convocatòria formal de les eleccions, després de la dissolució de les Corts.

El president del PP català ha manifestat la seva confiança de què els caps de llista que decideixin cada un dels comitès electorals provincials catalans sigui ratificats pel Comitè Electoral Nacional, que és qui té l’autoritat final per decidir els líders de les llistes electorals. El president d’aquest Comitè Electoral Nacional és Javier Arenas, president del PP d’Andalusia.