Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La FNEC es reactiva a la Pompeu Fabra

La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) ha passat de ser un projecte a una realitat a l’Universitat Pompeu Fabra. El president de la FNEC, Sergi Rubió, ha explicat que són conscients que les necessitats han canviat en 70 anys, quan es va crear el sindicat. Per això, un dels reptes que volen assumir és plantejar la qüestió lingüística a la UPF, l”incompliment parcial de l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya, on s’estableix el requisit del coneixement del Nivell C de català’.

En l’acte de presentació, que s’ha celebrat avui a la UPF, hi ha participat l’expresident del Parlament de Catalunya i membre fundador del sindicat en els anys 30, Heribert Barrera.

Redacció
Redacció 06/11/2008

La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya va néixer el 1932 amb una clara vocació nacionalista i va arribar a agrupar la majoria d’associacions d’estudiants d’ensenyament superior. Amb la victòria franquista i la repressió política, el sindicat es va dissoldre, però la seva tasca es va reprendre el 1985. Avui, la Fnec reactiva la seva presència a la Universitat Pompeu Fabra.

En l’acte de presentació, hi han participat l’expresident del Parlament de Catalunya i membre fundador del sindicat, Heribert Barrera, el diputat parlamentari Francesc Homs, l’economista Elisenda Paluzie i l’actual president del sindicat, Sergi Rubió. Tots ells han destacat l’esperit catalanista i compromès del sindicat.

Paluzie ha destacat com a tret distintiu de la Fnec que ‘és un dels pocs sindicats que permet relligar el passat republicà a les noves generacions d’estudiants’, i ha destacat que la UPF ‘és la universitat on és més fàcil l’associacionisme estudiantil’, en ser la que concentra més carreres universitàries diferents.

Des de la Fnec asseguren que són conscients dels canvis socials i econòmics que s’han produït des de la seva creació inicial. De moment es plantegen assumir reptes com el ‘nou procés Bolonya’ a les universitats, i més concretament la qüestió de la llengua catalana a la UPF, ja que segons assegura el president de la Fnec, Sergi Rubió, ‘està quedant relegada’.