Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

La FNAC suprimeix la versió catalana del seu web

La feble actuació de la Generalitat en la defensa de l’etiquetatge i la retolació en català està provocant el retrocés de la nostra llengua en molts establiments. Si fa uns dies denunciàvem l’adéu a la versió catalana del web d’IKEA, ara hem d’informar que la versió en català que fins ara tenia el web de la FNAC ha desaparegut. Fins fa unes setmanes, el portal de productes d’oci francès mantenia una reduïda pàgina en català amb el nom de les seccions traduïdes -s’hi accedia des de FNAC.cat– si bé la informació dels productes era íntegrament en castellà. Aquesta versió catalana ha estat suprimida, així com qualsevol possiblitat d’informació en català des del web espanyol de l’empresa. Aquesta no és la primera topada del FNAC amb la cultura catalana: fa uns mesos ens fèiem ressò que els grans magatzems de la companyia van rebutjar vendre el llibre recull del ‘Primer premi d’assaig independentista’ argumentant que era ‘massa radical’ per la seva clientela.

Redacció
Redacció 28/09/2009

Tot just feia un any que la FNAC havia presentat la versió catalana, vinculada sota un domini .CAT, i es preveia que fos el primer pas cap a la plena implantació de la nostra llengua al seu lloc web.

L’adéu del català al web dels grans magatzems francesos l’ha recollit el col·lectiu WICCAC en la darrera actualització del Baròmetre d’ús del català a la xarxa, que també es fa ressò de la desaparició del portal que Yahoo! tenia en la nostra llengua.

Relacionats