Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La flama olímpica torna a il·luminar Barcelona en el 15è aniversari dels Jocs Olímpics

L’arquer Antonio Rebollo ha llançat aquest dimecres la fletxa que ha encès el peveter de l’Estadi Olímpic de Barcelona en l’acte de celebració del 15è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. La secretària general de l’Esport, Anna Pruna; el president d’Honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Carles Martí; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober; han participat en la commemoració de l’esdeveniment.

Redacció
Redacció 26/07/2007

Abans d’encendre el peveter, s’ha celebrat una trobada de joves esportistes nascuts el 25 de juliol del 1992, que han estat convidats per l’organització. Entre ells hi havia el jugador de tennis de taula del CN Mataró Yerai Hernàndez, qui ha passat el foc olímpic a Rebollo.

El parlament de les personalitats ha tingut lloc a les afores del Museu Olímpic i de l’Esport, des d’on l’arquer ha llançat la fletxa que ha il·luminat el peveter aproximadament a tres quarts de deu del vespre.

Anna Pruna ha elogiat la figura de Samaranch sense el qual ‘no s’haguessin pogut aconseguir els Jocs Olímpics de Barcelona’. Per la seva banda, el president d’Honor del COI ha agraït la feina de tots els qui van participar en les olimpíades del 92 destacant la tasca del aleshores alcalde Barcelona Pasqual Maragall i de Lluís Bassat, president de l’empresa encarregada de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels jocs.