Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Fiscalia incompleix la tesis doctoral del Fiscal General de l’Estat

La Fiscalia ha tornat amenaçar per ordre del govern espanyol aquest dissabte dient que la garantia d'immunitat parlamentària “no significa que no es pugui ordenar l'ingrés a presó per ordre judicial”, sinó que “es refereix exclusivament a la detenció policial”. Per a la Fiscalia, “és inadmissible una interpretació del privilegi de la immunitat parlamentària que derivi en impunitat”. El Fiscal General de l'Estat defensava lo contrari fa uns anys.

Redacció
Redacció 20/01/2018

La Fiscalia falta a la veritat, els parlamentaris autonòmics tenen garantida la seva immunitat i inviolabilitat

El ministeri públic falta a la veritat i mal interpreta la norma, “la protecció dels parlamentis no comporta immunitat jurisdiccional, fora de l'aforament davant del tribunal competent”. En aquest sentit, remarca que aquesta immunitat “es refereix exclusivament a la detenció policial” i que no significa que no es pugui ordenar l'ingrés a presó per ordre judicial.

Diu que Puigdemont va donar-se a la fuga i no és veritat, la prova la retirada de l’euro ordre

A més, remarca que l'actuació de Carles Puigdemont, “donant-se a la fuga i mantenint les actuacions que van culminar amb la declaració d'independència”, posa de manifest que “segueix amb el seu pla delictiu i segueix desenvolupant accions que tendeixen a la seva consumació”.

Els diputats autonòmics tenen dret al suplicatori malgrat que la fiscalia ho nega, ho defensa l’actual Fiscal General en la seva tesis doctoral.

I si els lletrats del Parlament comencen a defensar els diputats dels atacs furibunds del govern espanyol i la fiscalia?