Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola demana informació a Puig sobre la crema de banderes espanyoles a la Diada

La fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola ha demanat formalment a la Conselleria d’Interior informació sobre la crema de banderes i una foto del Rei durant la manifestació independentista de diumenge passat a Barcelona, en motiu de la Diada. El fiscal en cap de l’Audiència, Javier Zaragoza, ha enviat un escrit al conseller Felip Puig demanant-li quines actuacions van fer els Mossos d’Esquadra en relació a aquests incidents per identificar-ne els autors. La crema de banderes i de fotos del Rei podrien constituir un delicte d’ultratge a Espanya i d’injúries greus contra el monarca.

Redacció
Redacció 13/09/2011
En l’escrit, Zaragoza diu que ha tingut coneixement d’aquests incidents i es dirigeix al Departament perquè “haurà d’informar amb la major urgència possible” i enviar-li les proves i la identificació dels autors. Posteriorment, la fiscalia decidirà si presenta denúncia o no.
 
Fonts d’Interior han explicat a l’ACN que la carta ja ha arribat tant a la Direcció General de la Policia com al Departament. Les mateixes fonts han explicat que el mateix dia dels fets els Mossos van obrir diligències i les van remetre al jutjat corresponent.
 
Els fets van tenir lloc la tarda de diumenge, durant la tradicional manifestació independentista de l’Onze de Setembre. Tres encaputxats van cremar una bandera espanyola al Fossar de les Moreres, mentre que uns altres quatre van cremar una bandera espanyola, una francesa i una foto del Rei al passeig del Born.