Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

La Fiscalia confirma que La Ser, La COPE i Onda Cero van boicotejar la campanya institucional del 9-N

ACN Barcelona .- La Fiscalia ha reclamat al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) la documentació que va recavar sobre la cadena Ser, la Cope i Onda Cero en el procediment administratiu iniciat després que es neguessin a emetre la campanya institucional del 9-N. Així ho han confirmat fonts del CAC, que han subratllat que de moment no s’ha obert cap expedient sancionador. S’està pendent d'un informe jurídic del mateix ens, que podria tardar un mes, a partir del qual es decidirà si s’arxiven les actuacions o si s’incoa l’expedient que podria donar lloc a sancions. El CAC també remarca que el període estudiat va del 27 al 30 d’octubre, quan el procés participatiu encara no havia estat declarat inconstitucional.

Redacció
Redacció 19/04/2016

La Fiscalia espanyola amenaça al CAC malgrat que aquest ni tant sols ha obert un expedient a les emissores que van boicotejar la democràcia

La Fiscalia de Barcelona va requerir la documentació el divendres de la setmana passada i ja li ha estat entregada. Les mateixes fonts han recordat que es va obrir un procediment administratiu previ a les tres emissores de ràdio que es van negar a complir l’ordre del Govern d'emetre un missatge sobre la campanya del 9-N. El Govern va demanar a un seguit d'emissores de ràdio catalanes que emetessin la campanya en virtut de l'article 82 de la Llei de comunicació audiovisual de Catalunya, en funció de l'interès general que, a parer del Govern, tenien aquests missatges.

El CAC no fa la feina: Un any i mig dels greus fets de boicot a la democràcia i ni tant sols un expedient obert

Les cunyes van ser emeses per diverses emissores, però la Ser, la Cope i Onda Cero s'hi van negar. El CAC va rebre una seixantena de queixes de particulars sobre aquesta qüestió, i va ser a partir d’aquest extrem que va obrir el període d'informació prèvia a un hipotètic procediment sancionador que encara no s’ha activat.

D’altra banda, les mateixes fonts han volgut puntualitzar que l'actuació del CAC estudia el període que va del 27 al 30 d'octubre del 2014, quan el procés participatiu del 9-N era encara plenament legal. Cal recordar, en aquest sentit, que el tribunal Constitucional va deixar sense efecte el decret del Govern sobre aquell procés amb efectes del 31 d'octubre.

El CAC, un organisme per la via lenta

Pel que fa a l’actuació del CAC a l’entorn de les tres emissores, l’organisme està pendent d'un informe jurídic del propi ens que podria tardar un mes. Un cop es tingui aquest informe, el CAC decidirà si arxiva el procediment o bé incoa l'expedient que podria dur lloc a sancions.

 

Relacionats